Zoeken

Marokko: wie mag de straat op tijdens de avondklok?

26 april 2020 - 15:20 - Marokko

©

Marokko heeft een avondklok ingevoerd voor de Ramadanperiode. Tijdens het vasten mogen Marokkanen van 19 uur tot 5 uur ’s ochtends niet naar buiten. De maatregel is onderdeel van de strijd tegen de coronavirus epidemie.

Er bestaan wel enkele uitzonderingen. Het zorgpersoneel, veiligheidsambtenaren, militairen, de civiele bescherming en het personeel van de gevangenisadministratie DGAPR, het douanepersoneel en burgers in medische nood mogen tijdens de avondklok wel naar buiten.

Volgens het ministerie van Binnenlandse zaken moeten mensen die nachtwerk verrichten in de openbare sector en media-instellingen verplicht een certificaat laten ondertekenen en afstempelen door hun werkgever om hun verplaatsingen te rechtvaardigen.

Interventieteams die actief zijn in basissectoren van openbaar nut (water, elektriciteit, onderhoud, telecommunicatie, snelwegen), religieuze leiders die met het gebedsoproep belast zijn en mensen die werken in sectoren waar nachtarbeid noodzakelijk is (slagers, bakkers en transport) moeten eveneens over een certificaat beschikken.

Dezelfde maatregel geldt voor mensen die werkzaam zijn in de industriële, agrarische en visserijsector, de farmaceutische-, textiel-, voeding-, energie- en mijnbouwindustrie, de havens, luchtvaart, callcenters, beveiliging en geldtransport.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team