Zoeken

Marokko is drie Belgisch-Marokkaanse voetballers kwijt

9 november 2021 - 10:40 - Sport

©

Drie spelers die door Marokko waren geselecteerd in de U17-categorie, werden door de Belgische voetbalbond ontnomen aan de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). De Belgische bond zag de dreiging aankomen en was de FRMF te snel af door de drie binationals te ronselen.

Doelman Elias Mago, centrale verdediger Samy Tory en aanvaller Camil Mmae zijn door de vingers van de FRMF geglipt. De drie spelers stonden op de lijst van binationals die door de bond werden opgevolgd en met wie reeds onderhandelingen waren gestart. Maar toen de Belgische voetbalbond een internationaal toernooi in Spanje organiseerde, werden de jonge spelers van Marokkaanse afkomst uitgenodigd. België maakte gebruik van het feit dat de drie niet door de nationale ploeg van Marokko U20 voor de Afrika Cup werden gevraagd om het trio te rekruteren, meldt Assabah.

Lees ook: Amir Richardson wijst oproep van Frankrijk af en kiest voor Marokko

Elias Mago, Samy Tory en Camil Mmae spelen voor Standard Luik U21. Ze waren aanwezig bij de recente U17 bijeenkomsten van Marokko, maar door de recente wijzigingen in de roosters van het Marokkaanse jeugdteam hebben veel binationals de keuze gemaakt om in te gaan op het aanbod van Europese landen. Sommigen werden door hun clubs onder druk gezet om niet voor Marokko te kiezen.

Lees ook: Belgische Marokkaan Benjamin Bouchouari kiest voor Marokko

Volgens het dagblad hebben Samy Tory en Elias Mago er alles aan gedaan om voor de Atlas Leeuwen te spelen, maar het feit dat ze onlangs opzij werden gezet door de bondscoache, werkte in het voordeel van de Belgische federatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team