Zoeken

Marokko bedreigd door splitsing

13 juli 2011 - 09:00 - Marokko

©

De Arabisch-islamitische wereld waar Marokko aan toebehoort, wordt bedreigd van splitsing in kleine en zwakke staten geregeerd door overgangsbesturen die deze regio’s zullen leiden tot een onzekere toekomst. Dat zei de Marokkaanse expert in toegepaste propaganda Amine Sossi Alaoui aan de tv-zender Russia Today.

Dit project, groter dan alle hervormingen aan de gang in de Arabische wereld, wordt georkestreerd door nieuwe westerse conservatieven, aldus professor Alaoui.

"Libië is ondergedompeld in een oorlog die een lange tijd kan duren en de Arabische Maghreb-regio waarschijnlijk in een impasse zal leiden. In Marokko kan dit alles leiden tot een balkanisering die het land op termijn zal verdelen in drie kleine staten. De eerste in het Rif-gebied, de tweede in het centrum van het land en de derde in het zuiden."

Amine Sossi Alaoui is ook van mening dat de jongeren die de protesten in de Arabische wereld startten, plaats zullen laten aan politieke organisaties en militaire fronten, geleid door sympathisanten van Westerse landen.

De "democratische hervormingen waartoe westerse landen Arabische-islamitische naties duwt, zou een voorwendsel zijn om de landen waar ze zijn geïnfiltreerd op lang termijn te verdelen" volgens de Marokkaanse expert.

"Deze organisaties zijn dezelfde als die dat achter de revoluties in Georgië en Oekraïne in 2003 staan en vormen de jeugd om de bestaande regimes omver te werpen."

"Deze machten hebben de tijd genomen om een cultuur van revolutie te bouwen in de Arabische wereld en vooral in Marokko, die hierdoor zou kunnen terugkeren naar de periode na de onafhankelijkheid, wanneer kleine Afrikaanse staten continu met elkaar in conflict stonden."

"Als deze projecten waar worden zal Marokko geen uitzondering meer zijn, noch een voorbeeld te volgen" besluit Amine Sossi Alaoui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team