Zoeken

Marokkanen steunen niet langer Barack Obama

20 juli 2011 - 07:52 - Marokko

©

De Amerikaanse president Barack Obama zou niet meer zo populair zijn in Marokko, waar 55% van de Marokkanen de bewoner van het Witte Huis in het begin steunden.

Vandaag de dag is de populariteit van Barack Obama in Marokko gedaald tot 12%, volgens een opiniepeiling uitgevoerd door het Arabisch-Amerikaans Instituut. De president van de eerste wereldmacht zou niet langer worden aangezien als "de redder" of degene die de Arabisch-Amerikaanse relaties zal verbeteren.

De daling van Barack Obama’s populariteit zou zijn begonnen met de beroemde toespraak over democratie en mensenrechten die hij in 2009 gaf aan de Universiteit van Caïro, Egypte.

De studie, uitgevoerd op een steekproef van 4000 mensen uit Marokko, Saoedi-Arabië, Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Libanon, schildert een zeer pessimistische portret van de eerste zwarte president van de Verenigde Staten, die een "nieuw Amerika" beloofde.

Op één jaar van de presidentiële verkiezingen in de VS is de populariteit van Barack Obama steeds lager, voornamelijk in de Arabisch-islamitische wereld waar hij niet langer worden gezien als de VS President van islamitische afkomst, die de conflicten in het Midden-Oosten en het Israëlisch-Palestijnse kwestie zal oplossen.

Barack Hussein Obama, 49, is de 44e president van de Verenigde Staten van Amerika sinds 20 januari 2009.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team