Zoeken

Marokko: basisbehoeften ook in 2021 gesubsidieerd

31 oktober 2020 - 12:40 - Economie

©

De Marokkaanse overheid blijft de belangrijkste levensmiddelen subsidiëren voor het aankomende jaar. Onder de basisbehoeften vallen bijvoorbeeld butaangas en meel. Voor deze subsidie wordt 12,5 miljard dirham uitgetrokken.

In 2017 werd de belofte door de overheid gedaan dat de arme en kwetsbare groepen in de samenleving niet zullen lijden aan prijsstijgingen van de eerste levensbehoeften. Het is nu wachten op een speciaal register die de prijzen zal bepalen. Zolang dit er niet is, zal er geen subsidie plaatsvinden.

Met de subsidie worden de prijzen van suiker, meel uit Marokko en butaangas laag gehouden. Van de 12,5 miljard dirham zal 80% hiervoor bedoeld zijn.

De overheid wil met de subsidie huishoudens met een laag inkomen ontzien van prijsstijgingen op eerste levensbehoeften. De onderminister van Binnenlandse Zaken Noureddine Boutayeb zei in 2018 dat de overheid niet in staat is om te bepalen welke huishoudens voorzien worden van sociale diensten. De overheid wil een eerlijke verdeling van steunfondsen aan de hulpbehoeftigen. Zij vrezen voor dubbel werk of fraude.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team