Zoeken

Baby te koop voor 500 dirham in Marokko

15 september 2014 - 21:34 - Marokko

©

Drie leden van eenzelfde familie werden in de Marokkaanse stad Sefrou gearresteerd omdat ze hun baby te koop hadden aangeboden aan 500 dirham.

De baby werd geboren na een buitenechtelijke relatie van zijn 15-jarige moeder, leerlinge in een school in Sefrou. Volgens Al Massae probeerden de ouders van het tienermeisje de baby te verkopen. Een cafébediende kreeg wind van de zaak en verwittigde de politie.

De politie zette een valstrik op. Een agent deed zich voor als een potentiële koper en kon de moeder en de grootouders van het kind op heterdaad betrappen. Alle drie werden gearresteerd. Tijdens hun verhoor vertelden ze dat ze niet genoeg geld hadden om voor het kind te zorgen en het daarom wilden verkopen.

Bij een gelijkaardige zaak werden vorig jaar vijf mensen gearresteerd in Sidi Slimane. Aan het hoofd van het groepje stond een professionele bedelaarster. Zij gebruikte drie kinderen en een zuigeling die ze net had gekocht om te bedelen.

Update 20 september 2014

Het kindje werd op beslissing van de rechter op de kinderafdeling van het ziekenhuis van Sefrou gehouden. Volgens de lokale tak van de AMDH wordt er voor hem een onthaalgezin gezocht. De grootouders en de moeder van het kindje verschijnen op 25 september voor de rechter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team