Zoeken

Marokko: nieuwe arrestaties na corruptieschandaal justitie

21 november 2019 - 16:20 - Marokko

©

Vier verdachten zijn eerder deze week voor de rechtbank van eerste aanleg in Casablanca verschenen voor hun vermeende betrokkenheid bij het corruptieschandaal dat al enkele dagen voor opschudding zorgt in de Marokkaanse justitiesector.

Volgens een verklaring van de procureur des konings toonde een onderzoek van de politie in Casablanca aan dat de hoofdverdachte die in een video op sociale media verschijnt een recidivist is.

De man was eerder al veroordeeld voor een andere oplichtingszaak. Hij zou hebben gelogen om de jonge vrouw te overtuigen om te betalen in ruil voor een lichtere straf voor haar moeder.

Wetenswaardig si dat ook de andere verdachten in het verleden al voor de rechter waren verschenen voor oplichting, identiteitsdiefstal en samenzwering.

Een filmpje van de hoofdverdachte werd vorig week op internet gedeeld. Hij stelde zich voor als een tussenpersoon aan een jonge vrouw en vertelde haar dat hij een kortere celstraf voor haar moeder kon onderhandelen in ruil voor 35.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team