Zoeken

Marokko: "Moge Allah ons land behoeden"

22 april 2020 - 13:20 - Marokko

©

Minister Khalid Ait Taleb van Gezondheid heeft tijdens zijn wekelijkse persverklaring een overzicht gegeven van de epidemiologische situatie in Marokko. De toekomst ziet er beter uit, maar de waakzaamheid moet behouden worden en de preventieve maatregelen gerespecteerd.

De bewindsman ontmoette de pers een dag na de verlening van de sanitaire noodtoestand tot 20 mei 2020 in Marokko. De perspunt had tot doel de bevolking gerust te stellen en de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen uit te leggen.

In zijn toespraak verklaarde Ait Taleb dat "het totaal aantal coronabesmettingen 2855 gevallen bereikte op zondag 19 april om 18 uur, met 141 overlijdens en 327 genezingen". Volgens de bewindsman zijn deze cijfers echter niet zorgwekkend.

"Het is noodzakelijk dat iedereen begrijpt dat we de situatie onder controle kunnen houden dankzij de mobilisatie van allen en de naleving van de sanitaire noodtoestand.", verklaarde de minister, eraan toevoegend dat "de situatie erger zou zijn als de autoriteiten niet hadden geanticipeerd met bepaalde maatregelen zoals de lockdown, het dragen van een mondmasker, het testen van mogelijke patiënten en een opvolging van de bevestigde gevallen."

Khalid Ait Taleb maakte van de gelegenheid gebruik om te spreken over de inspanningen van Marokko in de strijd tegen de coronavirus epidemie. Hij legde ook uit waarom de noodtoestand was verlengd. "Om uit de lockdown te komen moeten we een zeer precieze strategie kiezen om een terugkeer van de epidemie te voorkomen, wat een ramp zou zijn voor ons. Moge Allah ons land behoeden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team