Zoeken

Marokko extra alert na aanslag Barcelona

19 augustus 2017 - 18:20 - Gemeenschap

©

De Marokkaanse veiligheidsdiensten staan op scherp na de twee terroristische aanslagen van donderdag in de Spaanse Barcelona en Cambrils.

Al Massae bericht dit weekend dat de veiligheidsmaatregelen extra werden verscherpt, met name in het noorden van het land en bij de grensovergangen met Sebta en Melilla. Er werden onder meer extra agenten ingezet bij Bab Sebta en Bab Melilla.

De Marokkaanse autoriteiten vrezen dat door Spanje gezochte verdachten van de terreuraanslagen in het centrum van Barcelona en bij het badplaats Cambrils trachten naar Marokko te vluchten.

Ook de Spaanse consulaten en ambassade en Spaanse culturele instellingen in Marokko werden in de afgelopen 24 uur door de politie extra beveiligd. Volgens de krant gaat het om routinemaatregelen na aanslagen.

Marokko werkt tevens samen met Spanje rond het onderzoek naar de twee aanslagen. De ervaring van Marokko in de strijd tegen het terrorisme wordt wereldwijd erkend. Het merendeel van de verdachten van de twee aanslagen hebben bovendien de Marokkaanse nationaliteit.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team