Zoeken

Marokko: al 27 miljard dirham voor coronafonds

21 maart 2020 - 21:40 - Economie

©

Het speciaal fonds dat begin deze week op bevel van Koning Mohammed VI werd opgezet om de coronavirus epidemie in Marokko te bestrijden, heeft al ruim 27 miljard dirham aan donaties ontvangen.

Het fonds had een oorspronkelijk vermogen van 10 miljard dirham en zal uitsluitend dienen voor de strijd tegen het virus, de modernisatie van de medische infrastructuur en de aankoop van uitrusting en medicijnen. Ook zal het fonds de nationale economie ondersteunen

In de loop van de week werden enkele belangrijke donaties bekendgemaakt. Zo gaf Koning Mohammed VI heeft via zijn holding Al Manar 2 miljard dirham gedoneerd. De Marokkaanse miljardairs Othmane Benjelloun en Aziz Akhannouch, ook minister van Landbouw en Visserij, hebben elk via hun bedrijven 1 miljard dirham gedoneerd. Alle leden van de regering hebben een maand salaris afgestaan voor het fonds. Minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Handel doneerde 200 miljoen dirham van zijn eigen fortuin en de voormalige Marokkaanse international Abdeslam Ouaddou 1 miljoen dirham.

Ook grote bedrijven en instellingen hebben een bijdrage geleverd. Fosfaatbedrijf OCP doneerde 3 miljard dirham, Maroc Telecom 3,5 miljard dirham, de vereniging van regio’s van Marokko (ARM) 1,5 miljard dirham, de Marokkaanse voetbalbond 10 miljoen dirham, rechters hebben de helft van hun maandsalaris afgestaan, Barid Al-Maghrib 135 miljoen dirham, enz.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team