Zoeken

Marokko laat aanklacht Britse homo Ray Cole vallen

18 november 2014 - 21:16 - Marokko

©

Marokko heeft de aanklacht tegen de Britse Ray Cole en zijn Marokkaanse vriend laten vallen. De twee waren in Marokko tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens homoseksualiteit.

"Ik vernam vandaag, 17 november, dat alle aanklachten tegen mij en Jamal werden ingetrokken. Nu kunnen we deze vreselijke ervaring achter ons laten." Zo sprak Ray Cole in een interview met PinkNews op maandag.

"Ik vergeet echter niet de verschrikkelijke behandeling op het politiebureau en de erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis. Het gevoel van angst en afzondering blijft voor de rest van mijn leven in mijn geheugen gegrift. Hoewel ik slechts drie weken gevangen werd gehouden, wist ik op dat moment niet wanneer ik de mensen van wie ik hou ging terugzien."

Ray Cole gaf ruim 7000 pond (100.000 dirham) uit tijdens zijn verblijf in Marokko. Hij betreurt het dat Marokko hem geen officiële excuses of een financiële compensatie heeft aangeboden.

Ray Cole en zijn Marokkaanse vriend Jamal werden vorige maand gearresteerd bij een bushalte in Marrakech. Beiden werden veroordeeld voor homoseksualiteit nadat pornografische foto’s op de smartphone van de Brit werden gevonden.

Door de vele media aandacht en de politieke en maatschappelijk inzet in Groot-Brittannië werd Ray Cole na drie weken vrijgelaten. Jamal bleef echter in de gevangenis. Maar dankzij de mobilisatie van Marokkaanse mensenrechtenactivisten werd ook hij uiteindelijk vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team