Zoeken

Marokkanen mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Spanje

11 juli 2011 - 18:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in Spanje wonen zullen binnenkort mogen stemmen en zich kandidaat stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen van hun gastland. De toekenning van de stemrecht aan Marokkanen is een gevolg van de nieuwe grondwet op vrijdag 1 juli goedgekeurd door de Marokkanen. Deze zal namelijk aan Spanjaarden gevestigd in Marokko toestaan om te stemmen bij de Marokkaanse gemeenteraadsverkiezingen.

De wederkerigheidsovereenkomsten, die binnenkort moet worden geratificeerd door het Spaans parlement, zal 500.000 Marokkanen in Spanje gevestigd, de mogelijkheid geven deel te nemen aan gemeenteraadsverkiezingen in hun gastland.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Trinidad Jimenez, zei daarover dinsdag, tijdens de zesde China-Spanje Forum te Barcelona, dat de nieuwe grondwet een "uiterst belangrijke stap is in het proces van democratisering en de politieke stabiliteit" van Marokko.

"De nieuwe grondwet stelt Marokko als voorbeeld in de Maghreb- en Middellandse Zee regio", waar hij nu een rolmodel is, aldus Jimenez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team