Zoeken

Koning Mohammed VI bij 10 invloedrijkste moslims ter wereld

2 oktober 2019 - 13:50 - Marokko

©

Koning Mohammed VI staat dit jaar opnieuw in de "The Muslim 500" ranking van meest invloedrijke moslims in de wereld. De ranglijst wordt jaarlijks door het Jordaans koninklijk centrum voor onderzoek en islamitische studies gepubliceerd.

Mohammed VI staat dit jaar op de 7e plaats in de lijst aangevoerd door de Pakistaanse onderzoeker Muhammad Taqi Usmani. De Grote Ayatollah Hajj Sayyid Ali Khamenei van Iran en Mohammed bin Zahed Al-Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi, volgen op de tweede en derde plaats. Koning Mohammed VI stond vorig jaar op de vijfde plaats.

"Koning Mohammed VI is de directe afstammeling van de Profeet Mohammed en zijn familie heerst al bijna 400 jaar over Marokko. Hij is volgens de constitutie Amir al-Mu’minin of Leider der Gelovigen en vertegenwoordigt daarmee de religieuze en politieke autoriteit. De koning beïnvloedt moslims volgens de Maliki School of Islamic Jurisprudence en is een toonaangevende monarch in Afrika.", schrijft het onderzoekscentrum over de Koning van Marokko.

Top 10 van meest invloedrijke moslims:

1 - Muhammad Taqi Usmani
2 - Grote Ayatollah Hajj Sayyid Ali Khamenei
3 - Mohammed bin Zahed Al-Nahyan
4 - Salman bin Abdul-Aziz Al Saoud
5 - Abdallah II van Jordanië
6 - Recep Tayyip Erdogan
7 - Koning Mohammed VI
8 - Sayyid Ali Hussein Sistani
9 - Sheikh Al-Habib Umar bin Hafiz
10 - Qaboos bin Sa’id Aal Said

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team