Zoeken

Marokkanen opnieuw van hekserij beschuldigd in Egyptische serie

31 januari 2018 - 20:40 - Wereld

©

De Egyptische acteur Ahmed Saadani heeft zich op social media verontschuldigd bij het Marokkaanse publiek. In een aflevering van zijn televisieserie ’Kabrit Ahmar’ worden Marokkanen namelijk van hekserij beschuldigd.

In de aflevering, die op 27 januari werd uitgezonden, werd onder meer over "Aisha Kandisha" gesproken en werd naar Marokkanen verwezen als magiërs.

In zijn bericht stelt Ahmed Saadani dat het een misverstand was. Hij belooft tegen het einde van de serie een debat aan te gaan op social media om de situatie te verduidelijken en verkeerde interpretaties te voorkomen. "Marokkanen hebben al mijn respect en achting. Het is een grote misverstand.", aldus de acteur volgens Lesiteinfo.

Het is niet de eerste keer dat Marokkanen van hekserij worden beschuldigd door Egyptische media. Begin vorig jaar noemde het blad Youm7 Marokkanen duivelskunstenaars en volgelingen van zwarte magie. In een andere serie werden Imazighen uit het Atlasgebergte in juli 2014 afgeschilderd als duivelskunstenaars die zich enkel bezighouden met hekserij, bovennatuurlijke en kwaadaardige krachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team