Zoeken

Marokkaanse zender 2M opgeschud door seksschandaal

11 februari 2014 - 17:50 - Marokko

©

Zeven stagiaire-journalisten bij televisiezender 2M, beschuldigen verantwoordelijken van de zender van seksuele intimidatie. Een onderzoekscommissie van de zender moet licht werpen op de zedenzaak.

In ruil voor seks beloofden de verantwoordelijken aan de slachtoffers een baan bij de zender na afloop van hun stageperiode.

Leden van de PJD hebben de zaak in het parlement ter sprake gebracht. De slachtoffers hadden over de seksuele intimidaties verteld aan PJD-lid Abdellah Bouanou.

Communicatieminister Mustapha El Khalfi ontmoette daarop Salim Sheikh, CEO van 2M. De zender besloot een onderzoekscommissie met de zaak te belasten.

In een verklaring meldt 2M echter dat de zender nooit een klacht heeft ontvangen van stagiaires of personeelsleden over seksuele intimidatie. 2M oordeelt dat een dergelijk gedrag onaanvaardbaar zou zijn en dat het de reputatie van de zender ondermijnt.

Volgens Al Akhbar is de dader de human resources verantwoordelijke bij 2M. De man zou reeds een klacht hebben ingediend tegen Abdellah Bouanou voor morele schade.

Bladna.nl