Zoeken

Marokkaanse vrouwen in Verenigde Arabische Emiraten scheiden het meest

12 mei 2016 - 16:20 - Gemeenschap

©

Marokkaanse vrouwen behoren tot de vrouwen die het meest van hun man scheiden in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Justitie in Abu Dhabi.

Tijdens een conferentie op dinsdag gaf expert Mohammed Ibrahim cijfers over het aantal scheidingen van Emirati mannen en buitenlandse vrouwen. Daaruit blijkt dat in de loop van vorig jaar 86 Jemenitische, 48 Marokkaanse en 23 Omaanse vrouwen van hun Emirati echtgenoot scheidden.

Egyptische vrouwen komen op de vierde plaats met 20 scheidingen, gevolgd door vrouwen uit Syrië (15), Saoedi-Arabië (12) en 125 andere nationaliteiten schrijft Khaleejtimes.

Een deelnemer uitte tijdens de conferentie kritiek uit om Emirati mannen die de voorkeur geven aan buitenlandse vrouwen. « Als Emirati mannen met buitenlanders trouwen, wie gaat er dan met Emirati vrouwen trouwen? », vroeg de ontevreden man. Hij vervolgde dat 57% mannen uit Dubai met een buitenlandse vrouw trouwen. In Abu Dhabi maakt 28,8% mannen deze keuze en in Ajman 39,8%.

Tijdens de conferentie werden echter geen cijfers gegeven van het totaal aantal gemengde huwelijken en scheidingen in de Verenigde Arabische Emiraten, wat een beter beeld van de situatie zou hebben gegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team