Zoeken

Marokkaanse vrouwen hebben nieuwe truc om man te vinden

30 augustus 2022 - 20:20 - Marokko

©

In Marokko hebben alleenstaande vrouwen die op zoek zijn naar een toegewijde relatie waaruit een huwelijk zou kunnen voortvloeien, een merkwaardige truc gevonden om mogelijke echtgenoten te lokken.

Vrouwen die in Safi willen trouwen, houden er vreemde gebruiken op na tijdens de Moussem van Lebhirate. Ze gooien hun ondergoed op straat om potentiële echtgenoten over de streep te trekken. De volgende stap is dat de voertuigen van de mannen over het linnengoed moeten rijden. Nadien moeten ze door de vrouwen gedragen worden. Volgens het traditionele geloof, zou deze praktijk goede potentiële echtgenoten kunnen aantrekken.

Lees ook: Marokko: Fatiha-huwelijk in vraag gesteld

In 2020 was 50,3% van de Marokkaanse bevolking vrouw. In termen van burgerlijke staat is 28,1 procent van de vrouwen van 15 jaar en ouder alleenstaand, 57,8 procent is getrouwd, 10,8 procent is weduwe en 3,3 procent is gescheiden, aldus de HCP in haar jaarverslag 2021 over de situatie van vrouwen in Marokko. De titel van het verslag is "Marokkaanse vrouwen in getallen: 20 jaar vooruitgang".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team