Zoeken

Jonge Marokkaanse door vriend afgeslacht in Frankrijk

27 augustus 2015 - 18:53 - Wereld

©

Erika, een jonge Franse vrouw van Marokkaanse afkomst, is eerder deze week door haar vriend op een gruwelijke wijze vermoord. De twee kenden elkaar al drie jaar.

Een jogger ontdekte het lichaam van de jonge vrouw in een park in het Franse Perpignan. Haar vriend, Kader, gaf zichzelf kort na de vondst bij de politie aan. Hij vertelde dat hij haar vier messteken had toegebracht en daarna haar keel had doorgesneden.

Vrienden en familie van de jongeman vertelden aan Franse media dat de twee een passionele relatie hadden waar soms geweld aan te pas kwam. Ze gingen uiteen, kwamen weer samen en verlieten elkaar opnieuw.

Saïda Alfaquir, moeder van Erika

De moeder van Erika, Saida Alfaquir, zegt dat haar dochter door haar vriend werd gegijzeld en dat hij een slechte invloed op haar had. Zij wil dat hij "heel zijn leven betaalt" voor wat hij heeft gedaan.

Erika wordt in de komende dagen in Marokko begraven. Donderdag werd een witte mars in Perpignan georganiseerd om de jonge Marokkaanse te herdenken. Maandag staat een tweede mars gepland in Saint-Cyprien, waar Erika opgroeide.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team