Zoeken

Marokkaanse vijgenpasta, de nieuwe superfood

12 mei 2025 - 09:40 - Marokko

©

Nieuw onderzoek toont aan dat Marokkaanse cactusvijgenpasta, gemaakt van de lokale soorten "Ghoudane" en "Chetoui", een krachtige, natuurlijke gezondheidstroef is.

De studie in Scientific Reports benadrukt de hoge voedingswaarde, het sterke antioxidante vermogen en de antimicrobiële activiteit van deze pasta. Hierdoor is het een potentieel ingrediënt voor gezonde voeding, preventieve zorg en zelfs farmaceutische toepassingen.

Lees ook: Insect en beautytrend maken cactusvijgen onbetaalbaar in Marokko

De pasta zit boordevol natuurlijke suikers, vezels en belangrijke mineralen zoals ijzer en calcium. Bovendien is het rijk aan fenolen die als sterke antioxidanten werken. Vooral de "Ghoudane"-variant blinkt uit in het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen. Dit maakt regelmatige consumptie interessant als natuurlijk alternatief ter preventie van verouderingsziekten en chronische ontstekingen.

Naast de voedingswaarde toonde de studie ook aan dat extracten van de cactusvijgenpasta de groei van diverse schadelijke bacteriën en schimmels remmen. Dit opent mogelijkheden voor het gebruik ervan in voedingssupplementen en natuurlijke therapeutische producten. De Marokkaanse vijgensoorten danken hun unieke samenstelling aan hun specifieke herkomst.

Lees ook: MarocMaroc, cosmeticamerk van Koning Mohammed VI, hit in buitenland

De onderzoekers zien in de Marokkaanse vijg een waardevolle bron voor zowel de lokale als de internationale markt, waar de vraag naar gezonde, natuurlijke producten groeit. Ze pleiten voor meer investeringen in de verwerking van cactusvijgen en verder onderzoek om de productie en houdbaarheid te optimaliseren, met behoud van de gezonde eigenschappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2025 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team