Zoeken

Marokkaanse verantwoordelijken ontmoeten vandaag Nasser Zefzafi

16 juni 2017 - 18:40 - Marokko

©

Meerdere Marokkaanse verantwoordelijken zouden vandaag naar verwachting protestleider Nasser Zefzafi in de gevangenis ontmoeten. Hun doel: het vertrouwen herstellen tussen de demonstranten en de autoriteiten.

Het collectief “Burgerlijk initiatief voor de Rif” heeft donderdag zijn rapport vrijgegeven over de situatie in het noorden van het land en de maatregelen die moeten worden getroffen.

De groepering waartoe meerdere verantwoordelijken behoren, raadt aan om alle gearresteerde demonstranten vrij te laten en een aantal ontwikkelingsprojecten te starten zoals door de protestbeweging Hirak wordt gevraagd.

Volgens het rapport zijn de evenementen in de Rif het bewijs van “een vertrouwenscrisis tussen de burgers in Al Hoceima en de autoriteiten in Rabat”. Deze vertrouwenscrisis zal mogelijk snel verergeren vanwege de arrestatie van tientallen demonstranten en de leiders van Hirak zoals Nasser Zefzafi en Nabil Ahamjik.

Zefzafi en Ahamjik, maar ook Salima Ziani zouden als gevolg deze vrijdag in de Oukacha gevangenis in Casablanca het bezoek krijgen van ex-minister Abdeslam Seddiki, de islamitische leider Mustapha El Moaatassim en de amazigh-activist Mounir Kejji. De leden van het collectief zullen naar verwachting ook El Mortada Iamrachen, vervolgd voor terrorisme, ontmoeten.

Reacties op dit artikel zijn niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team