Zoeken

Marokkaanse rapper Hamza deelt nieuwe album

17 februari 2023 - 14:00 - Cultuur

©

De Belgisch-Marokkaanse rapper Hamza brengt op vrijdag 17 februari zijn derde soloalbum uit, getiteld ’Sincèrement’ (Oprecht). Het nieuwe album komt pas twee jaar na zijn voorganger, ’140 BPM 2’.

De Belgische rapper van Marokkaanse afkomst heet voluit Hamza Al-Farissi. De artiest met meer dan 400.000 volgers op Instagram maakt een comeback. In een gesprek met Sud Info vertelde hij dat zijn nieuwe opus uit 17 tracks bestaat en vele waardevolle samenwerkingen bevat met artiesten zoals Offset, Tiakola, Damso en CKay.

Lees ook: Rapper Mounir Gnawi boekt vanuit cel succes met nummer "Zombie"

De track "Fade up" van het album werd "73 miljoen keer gestreamd op Spotify", en heeft de artiest naar de voorgrond gestuwd. "Voor de release werd geen van mijn nummers gedraaid op NRJ of Fun Radio. Deze track bracht me een ander publiek, eclectischer, massaler. Het heeft me waarschijnlijk zelfs geholpen om mijn eerste optreden in de Accor Arena in slechts drie dagen te vullen", aldus Hamza.

In 2022 kregen een aantal nummers van het eerstgenoemde album een platina certificering, waardoor de Belgisch-Marokkaanse artiest "een ster werd van wie de naam overal circuleert". Daarmee kwam er ook een einde aan de tijd dat hij de klusjes in het Belgische Laken accumuleerde, terwijl hij droomde van concerten en muzikale producties. Vandaag weet de topline songwriter (hij creëert de melodie en de tekst op basis van beats) naam weten te maken onder alle generaties.

Lees ook: Don Bigg onder vuur na liedje over hekserij in Marokko (video)

Uit de feedback die hij van kenners en een aantal zorgvuldig geselecteerde fans kreeg, en gezien de hype rond de track "Fade up", is Hamza ervan overtuigd dat er nieuwe perspectieven voor hem openstaan, waarmee hij zijn carrière verder kan uitbouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team