Zoeken

Marokkaanse profvoetballers weigeren voor Marokko uit te komen

8 maart 2014 - 22:36 - Sport

©

In Europa geboren profvoetballers van Marokkaans komaf, kiezen steeds meer om voor hun geboorteland te spelen. In minder dan een week tijd weigerden twee spelers voor Marokko uit te komen. De slechte resultaten van de Atlas Leeuwen en de interne problemen van de Marokkaanse bond zijn hier niet vreemd aan.

Hieronder een lijst van voetballers die Marokko de rug toekeerden:

 Marouane Fellaini: Hij koos voor België na een mislukte test bij de Atlas Leeuwen. Hij speelt momenteel voor Manchester United en was met 20 miljoen euro de duurste voetbaltransfer van België. Enkele dagen geleden vertelde hij aan de media dat, in tegenstelling tot de Marokkaanse bond, België wel in zijn talent geloofde.

 Nacer Chadli: Hij werd in november 2010 door Marokko opgeroepen, maar koos uiteindelijk voor België. Na drie jaar bij FC Twente, vertrok hij in 2013 naar Tottenham Hotspur.

 Ibrahim Afellay: De Barcelona-middenvelder koos in 2007 om voor Nederland uit te komen. De in Utrecht geboren voetballer is afkomstig uit de Rif-regio in Noord-Marokko.

 Younes Bnou Marzouk: De jonge speler koos in februari om voor Jong Frankrijk te spelen. In een Tweet zegt Younes een "professionele keuze" te hebben gemaakt. Hij speelt momenteel voor de Italiaanse Juventus.

 Mounir El Haddadi: Bijgenaamd de ’Parel van FC Barcelona’, koos El Haddadi begin maart om voor Spanje te spelen. In Barcelona heeft hij net zijn contract verlengd tot 2017 voor 18 miljoen euro.

 Hachim Mastour: Jonge hoop van AC Milan, wordt hij de tovenaar of nog de Marokkaanse Messi genoemd. Heel wat filmpjes van hem staan op YouTube. De 15-jarige Marokkaan speelt voor de Italiaanse U15.

 Younes Kaabouni: Hij speelt nu voor Franse Girondins de Bordeaux en kwam al drie keer uit voor Jong Frankrijk.

 Adam Maher: De in Marokko geboren speler koos in 2009 voor Oranje. Hij is afkomstig uit de regio van Tinghir. Na drie jaar bij AZ Alkmaar vertrok hij vorig jaar naar PSV Eindhoven.

 Khalid Boulahrouz: Na enkele pogingen met de Atlas Leeuwen koos hij uiteindelijk voor Nederland. In 2006 vertrok hij naar Chelsea voor 12 miljoen euro. Sindsdien gaat het bergafwaarts met de speler. Vorig jaar tekende hij met de Deense Brøndby IF. Hij kwam een dertigtal keer uit voor Oranje.

 Zakaria Bakkali: Hij aarzelde heel lang tussen Marokko en België, maar koos uiteindelijk voor de Rode Duivels. Hij vertrok in 2013 van Luik naar PSV Eindhoven.

 Adil Rami: In 2008 werd hij door de Marokkaanse bondscoach Henri Michel opgeroepen maar weigerde. Hij wilde geen barrière zetten tussen hem en het Frans elftal. De in Corsica geboren speler scoorde zijn eerste doelpunt voor Frankrijk tegen IJsland in 2012.

 Karim Tarfi: Hij koos onlangs voor het Belgisch U17 team en speelt momenteel voor de Nederlandse BV De Graafschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team