Zoeken

Mounir El Haddadi koos niet voor Marokko door fout in paspoort

11 september 2014 - 19:27 - Sport

©

De keuze van Mounir El Haddadi om voor Spanje uit te komen en niet voor Marokko, blijft moeilijk te accepteren voor de Marokkaanse voetbalverantwoordelijken. Zeker nu het duidelijk is dat de jonge speler niet voor Marokko kon kiezen vanwege fouten in zijn Marokkaanse paspoort.

De Marokkaanse voetbalbond en de Marokkaanse minister van Sport hadden Mounir en zijn familie al enkele maanden geleden benaderd om hem te overtuigen voor Marokko te spelen. De 19-jarige speler had in februari dit jaar voor het eerst contact met de Marokkaanse voetbalbond. Door fouten in zijn paspoort moest hij zijn keuze gedwongen uitstellen.

Dat schrijft Al Massae in ieder geval, onder vermelding van interne bronnen van de voetbalbond. "De Marokkaanse voetbalbond merkte fouten op in het paspoort van de speler", aldus de krant, die stelt dat de speler met een geldig paspoort wel voor Marokko had kunnen spelen.

De keuze van Mounir voor Spanje verdeelt zelfs zijn familie. Zijn vader zou hem hebben gevraagd om voor Marokko uit te komen. Andere bronnen melden echter dat hij zijn zoon had aangeraden om met de eerste selectie die hem zou oproepen te spelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team