Zoeken

Marokkaanse profvoetballer nu illegaal in Frankrijk

6 februari 2020 - 12:50 - Sport

©

Een professionele speler van RS Berkane is illegaal naar het buitenland vertrokken. Hij bevindt zich nu in Frankrijk en vertelde kortgeleden over een eerdere mislukte poging om naar Europa te vertrekken.

"Samen met vrienden hadden we besloten om illegaal naar Europa te vertrekken. We hadden allemaal 30.000 dirham gegeven om een boot te kopen.", vertelde Yassine Mahyou aan Assabah.

Toen het vaartuig werd gekocht werd het koopcontract op naam van de voetballer gezet vanwege zijn populariteit en omdat hij nog onder contract stond met RS Berkane. Op de dag van hun vertrek werd het groepje echter door de autoriteiten tegengehouden. Ze hadden nochtans een plaatselijke verantwoordelijke voor 110.000 dirham omgekocht om er zeker van te zijn dat ze zouden kunnen vertrekken.

De vrienden van Mahyou, die intussen op een andere manier naar Frankrijk is vertrokken, eisten hun geld terug. Omdat de boot op zijn naam stond had hij geen keuze dan het voor een lagere prijs te verkopen en zo deels zijn vrienden terug te betalen. Allen kregen 20.000 dirham terug maar eisen het volledig bedrag.

Om hen terug te betalen heeft Yassine Mahyou ermee moeten instemmen om één van zijn eigendommen te verkopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team