Zoeken

Speciale aankomst Marokkaanse pelgrim in Mekka (video)

3 augustus 2020 - 18:50 - Marokko

©

Een Marokkaanse bedevaartganger is op een heel bijzondere manier in Saoedi-Arabië aangekomen. Yassine Ghallam reisde vier jaar lang door 28 landen, te voet of met de fiets, alvorens in Mekka aan te komen.

"Ik heb vier jaar te voet gereisd om Mekka te bereiken, om de hadj te kunnen verrichten.", vertelt Yassine, die in januari 2017 vertrok, in een video op sociale media.

"Het koninkrijk heeft dit jaar het aantal pelgrims beperkt om onze gezondheid te beschermen (...) Ik heb dus besloten om het zuiden van het land te bezoeken, omdat het er mooi weer is. Ik wist niet dat de regio zo mooi was. (...). Ik ervaar dagelijks een warme gastvrijheid.", aldus Yassine die de reis tussen Mekka en Medina ook te voet aflegde.

Yassine verblijft nu in Abha. Zijn verhaal verrast ook in Saoedi-Arabië, waar hij veel steun en aanmoedigingen krijgt. Abdulrahman Al-Mutairi, een bekende Saoediër, is één van hen. "We zijn van Qassim gekomen om je te ontmoeten. Je bent onze gast en de gast van alle Saoediërs. We zijn heel blij je bij ons te hebben.", verklaarde hij tijdens een bezoek aan Yassine.

Het bedrijf van Abdulrahman Al-Mutairi belooft volgend jaar de bedevaart voor Yassine en zijn moeder te betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team