Zoeken

Marokkaanse munt niet meer welkom in Europa

13 november 2015 - 14:30 - Economie

©

Het wordt steeds moeilijker voor Marokko om verse munt naar Europa te exporteren. Dat komt door de hoge gehalten aan pesticiden die bij muntteelt worden gebruikt.

Volgens Les Echos heeft Europa in de laatste maanden meerdere tonnen verse munt uit Marokko vernield of geweigerd vanwege de aanwezigheid van pesticiden.

De staatsdienst voor voedselveiligheid en voedselkwaliteit ONSSA probeert gerust te stellen en stelt dat meerdere landen door deze maatregels worden getroffen. "Ze komen vaak voor en zijn niet beperkt tot Marokko. Wanneer een product niet conform aan de hygiënische normen van de EU wordt beschouwd, worden alle landen en organisaties gewaarschuwd.", aldus de ONSSA.

De krant meldt echter dat de Marokkaanse autoriteiten sinds het begin van het jaar meerdere waarschuwingen van de Europese Unie hebben gekregen in verband met de invoer van verse munt. Doet Marokko niets aan de situatie, dat wordt de invoer van Marokkaanse munt volgens de krant volledig verboden.

Marokko produceert jaarlijks ongeveer 70.000 ton munt. Daarvan wordt slechts 6000 ton naar de Europese Unie geëxporteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team