Zoeken

Marokkaanse vermoordt "behekste" kinderen in Spanje

6 december 2014 - 20:08 - Wereld

©

Een Marokkaanse vrouw werd vorige week in het Spaanse Zaragoza gearresteerd op verdenking van kindermoord. Ikram B. zou haar twee kinderen hebben verstikt omdat ze dacht dat ze behekst waren.

De vrouw probeerde ook haar derde kind te vermoorden. Ikram woont sinds een zestal jaar in Zaragoza en is en blijft ervan overtuigd dat haar familie bezeten is door demonen. Dat vertelde ze zelf aan de politie vorige week maandag.

Ikram zou in juli 2011 haar eerste baby hebben verstikt maar de politie ging toen uit van een wiegendood. Om religieuze redenen en op verzoek van de ouders werd geen autopsie uitgevoerd.

In maart 2013 bracht de vrouw een ander kind met dezelfde symptomen naar het ziekenhuis. Het meisje kreeg zuurstof toegediend en kon worden gered.

De dokters kregen toen echter argwaan. Een camera werd in de kamer geplaatst en 15 politieagenten hielden de moeder 24 uur op 24 in het oog. Er werden geen misbruiken geconstateerd maar het onverschillig gedrag van de moeder zorgde ervoor dat het kind aan de kinderbescherming werd toevertrouwd.

Op 21 november trof de schoonmoeder van Ikram haar derde baby bewusteloos aan. Zij bracht het kind naar het ziekenhuis waar de zuigeling overleed. De politie legde toen het verband tussen de drie kinderen. De moeder werd gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. Ze is aangeklaagd voor dubbele kindermoord en poging tot moord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team