Zoeken

Marokkaanse minister zorgde zelf voor vrijlating tot christendom bekeerde moslim

15 februari 2018 - 18:40 - Marokko

©

TelQuel heeft deze week een lang interview met staatssecretaris Mustapha Ramid voor de Mensenrechten gepubliceerd. De bewindsman beantwoordde enkele vervelende vragen over homoseksualiteit, vrouwen-adoels en geloofsvrijheid.

Over een vraag over de vervolging katholieke en sjiitische gemeenschappen en de bekering van moslims in Marokko, antwoordde de minister dat er maar heel weinig gevallen waren.

"Op mijn beurt vraag ik je: Hoeveel christenen of sjiieten zitten in de gevangenis of worden vervolgd? Hij zijn er niet zoveel. De mensen waar je het over hebt schenden de bepalingen van het Wetboek van Strafrecht niet. Bovendien voorziet de wet geen sancties tegen mensen die zich tot een andere religie hebben bekeerd.

Toen ik minister van Justitie en Vrijheden was, en tevens baas van het parket, werd een persoon tot twee jaar cel veroordeeld omdat hij christen was geworden. Ik gaf toen instructies zodat hij onschuldig zou worden verklaard omdat hij niet schuldig was aan het ondermijnen van het geloof van een moslim. Het Hof volgde mijn redenering en de persoon in kwestie werd vrijgelaten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team