Zoeken

Ruim 70% Marokkaanse leraren gebruikt WhatsApp

3 oktober 2021 - 10:40 - Marokko

┬ę

De mobiele app voor instant messaging WhatsApp wordt door 70,4% van de Marokkaanse leraren gebruikt voor hun werk, volgens een onderzoek van de Hoge Raad voor Onderwijs, Vorming en Wetenschappelijk Onderzoek (INE-CSEFRS).

Slechts 21,3% van de leraren in Marokko stelt het messagingplatform Telmid-Tice van het ministerie van Onderwijs te hebben gebruikt. Het onderzoek over "het onderwijs in tijden van Covid" toont aan dat WhatsApp het meest werd gebruikt voor afstandsonderwijs.

Lees ook: 30% onderwijskosten door Marokkanen zelf betaald

Het onderzoek doelt erop de "praktijken, kansen en uitdagingen op onderwijsniveau tijdens de pandemie te identificeren". De Hoge Raad benadrukt dat het digitaal onderwijs, het lesgeven tijdens de lockdown sterk heeft verstoord.

Volgens de resultaten van het onderzoek beheerst 13,5% van de leraren de computertool niet en heeft 67,1% een gemiddeld niveau. Desondanks hebben "leraren hun betrokkenheid bij het waarborgen van pedagogische continuïteit aangetoond, aangezien 82,6% van hen tijdens de lockdown op afstand les hebben gegeven met hun persoonlijk materiaal", aldus de INE-CSEFRS.

Lees ook: Marokko: schooljaar wordt verlengd tot juli 2022

De raad concludeert dat het afstandsonderwijs de verschillen tussen de sociale lagen heeft verergerd, met name door de uitsluiting van plattelandsstudenten en meisjes die "meer huishoudelijke taken moesten verrichten ten koste van hun scholing".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team