Zoeken

Marokkaanse Kamerlid onder vuur na foute liefdadigheidsactie

6 juli 2014 - 21:19 - Marokko

©

Latifa Ziouani, Marokkaanse Kamerlid, zal in de toekomst twee keer nadenken alvorens een bericht of foto op internet te delen. Ziouani kreeg deze week zwaar kritiek te verduren na het plaatsen van foto’s waarop ze wil tonen dat ze meeleeft met arme mensen tijdens de maand Ramadan.

Latifa Ziouani, lid van de Socialistische Unie van Populaire Krachten (USFP), plaatste op haar Facebook een aantal foto’s van zichzelf in het gezelschap van een arme familie bij de Todghakloof in de regio van Tinghir.

Op één van deze foto’s geeft Latifa Ziouani een yoghurt aan een jong en duidelijk zeer arm meisje dat op de grond naast haar moeder zit. Gekleed in het zwart en met een merkzonnebril op is Ziouani duidelijk vooral bezorgd om haar eigen imago.

Latifa Ziouani geeft yoghurt aan arm meisje

Op een tweede beeld zien we deze ’pasionaria der armen’, een ​​broodje delen met hetzelfde gezin voor de souvenir foto...

Souvenir foto van Latifa Ziouani met een arme gezin

Waar Ziouani niet op had gerekend zijn de felle en vooral negatieve reacties die ze zou krijgen na de foto’s op haar Facebook-pagina te hebben geplaatst. Zij wordt ervan beschuldigd de armoede van het gezin uit te buiten voor politieke doeleinden. Ook kreeg ze veel kritiek omdat het volgens de Islam zo is dat wanneer men een aalmoes geeft, het op een discrete manier moet gebeuren.

Latifa Ziouani heeft zelf nog niet gereageerd op de controverse. De foto’s werden van Facebook verwijderd, maar werden reeds duizenden keren gedeeld op sociale netwerken.

Enkele reacties op het internet

"De socialistische parlementariër bereidt het foto-album voor van haar verkiezingscampagne voor: neem een foto terwijl ik een yoghurt weggeef."

Een andere internetgebruiker eist rechtvaardigheid en wil dat het arme gezin wordt vergoed omdat ze is misbruikt voor een foute publiciteit.

In een sarcastische fotomontage is Latifa Ziouani ook te zien met het gloednieuwe merk ’Watch Me’ en als slogan "Een gezonde yoghurt is aanbevolen voor de armen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team