Zoeken

Marokkaanse internationals betreuren reactie Roger Milla

11 januari 2022 - 19:40 - Sport

©

De uitlatingen van Roger Milla over de manier waarop Marokko en Egypte zouden hebben gestemd voor het uitstellen van de organisatie van de Afrika Cup 2022 hebben reacties van voormalige Marokkaanse voetballers uitgelokt.

"Het zijn de Noord-Afrikaanse landen die altijd problemen veroorzaken. Ik zal hen zeggen dat het niet juist is. Als het geen Afrikanen zijn, laat ze dan in Europa, Azië of andere landen spelen, maar kom geen problemen veroorzaken op het Afrikaanse continent." De Afrikaanse voetballegende beschuldigde Rabat en Caïro ervan te hebben gestemd voor een uitstel van de Afrika Cup in Kameroen.

Lees ook: Afrika Cup 2022: Roger Milla valt Marokko aan

De uitlatingen van de gewezen Kameroener hebben de oud-voetballers van Marokko gechoqueerd. "Hij is altijd een grote vriend van het Marokkaanse volk geweest, maar helaas heeft hij op een gerucht gereageerd", aldus Aziz Bouderbala op Radio Mars.

Marokko heeft altijd de voorkeur gegeven aan de toekomst van het Afrikaanse continent. Bij wijze van voorbeeld herinnerde Bouderbala eraan dat Marokko tijdens de onlangs gehouden kwalificatierondes voor het wereldkampioenschap voetbal verschillende landen uit sub-Sahara gastvrij heeft ontvangen.

Lees ook: Afrika Cup: Marokko verslaat Ghana met 1-0

De vroegere Marokkaanse internationals menen dat niemand het recht heeft het Afrikaans karakter van Marokko in vraag te stellen. "Marokkanen zijn Afrikanen en zullen altijd Afrikanen blijven. Marokko is vanouds een goede vriend van Kameroen en heeft het Afrikaans land ondersteund in zijn pogingen tot organisatie van de Afrika Cup," benadrukte de voormalige Marokkaanse international Mustapha El Haddaoui, die de aantijgingen van Roger liever niet had gehoord omdat hij altijd een graag geziene gast in Marokko was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team