Zoeken

Marokkaanse international: "Ik werkte in de afwas om geld te verdienen"

10 april 2019 - 15:20 - Sport

©

Romain Saiss, Marokkaanse international, deed de afwas in het restaurant van zijn vader om een beetje geld te verdienen toen hij nog amateurvoetballer was.

De speler tekende pas op zijn 21e zijn eerste professioneel contract bij de Franse Clermont-Ferrand. Daarvoor verdiende hij ongeveer 500 euro per maand bij Valence. Daarmee kon hij amper benzine betalen om naar zijn wedstrijden te rijden. Om iets bij te verdienen hielp hij zijn vader.

"Toen ik jong was zag ik mijn ouders hard werken. Ik werkte dus in het restaurant van mijn vader om hem te helpen. Ik mocht er afwassen en de menu’s brengen.", aldus de 29-jarige profvoetballer aan Express & Star.

In ruil daarvoor kreeg Saiss af en toe een beetje geld van zijn vader. "Het was belangrijk dat ik wist wat werken echt was want het is heel moeilijk om te werken. Ik deed het jarenlang. Ik kwam regelmatig van de training terug om op mijn broertje van 5 jaar te letten, ik was zijn babysitter."

De Frans-Marokkaanse speler beseft dat hij veel geluk heeft gehad. "Ik herinner me dat mijn ouders rond 18 uur naar het restaurant vertrokken om pas de volgende ochtend terug te komen. Het was heel moeilijk. Ik weet daarom dat ik veel geluk heb dat ik kan voetballen. En ik doe bovendien iets waarvan ik hou."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team