Zoeken

Marokko denkt ook hogesnelheidslijn naar Agadir en Oujda

3 oktober 2015 - 20:30 - Economie

©

Minister Aziz Rebbah van Transport en Logistiek heeft laten weten dat zijn afdeling de ambitie heeft om op termijn een hogesnelheidslijn aan te leggen dat tussen Tanger en Agadir en Rabat en Oujda zal rijden.

De bewindsman vertelde aan TelQuel dat de eerste hogesnelheidslijn tussen Tanger en Casablanca in de komende jaren zal worden uitgebreid naar Agadir via Marrakech en Essaouira. Een tweede lijn zal tussen Rabat en Oujda worden aangelegd, via Meknes en Taza.

Ook liet hij weten dat zijn afdeling niet alleen met de onteigeningsprocedure voor de nieuwe HSL-spoor tussen Marrakech en Essaouira bezig was, maar ook met die voor de bovenvermelde HSL-sporen.

Rebbah’s afdeling wil door nu al met de onteigeningen te starten latere problemen vermijden. De inhuldiging van de hogesnelheidslijn tussen Tanger en Casablanca werd namelijk uitgesteld vanwege de trage onteigening van gronden.

Eerder deze week kondigde de afdeling de aanleg van een HSL-spoor tussen Marrakech en Essaouira aan. Marokko is ook al enkele jaren met de aanleg van een HSL-lijn tussen Tanger en Casablanca bezig. De hogesnelheidstrein zal eind 2017 op een afstand van 200 kilometer en met een snelheid van 320 km/u beginnen rijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team