Zoeken

Één derde Marokkaanse fortuinen zit in het buitenland

10 juni 2012 - 19:47 - Economie

©

Meer dan 30% van de fortuinen van rijke Marokkanen bevinden zich in het buitenland, voornamelijk in Zwitserland en Groot-Brittannië. Dit blijkt uit een studie van "Boston Consulting Group" over de wereldfortuinen in 2012.

Marokko is het tweede land in Noord-Afrika, waar de kapitaalvluchten het belangrijkst zijn. Tunesiërs komen op de eerste plaats met 45% van de rijkdommen.

Het rapport van Boston Consulting Group, geeft ook aan dat het geld uit Afrika en het Midden Oosten in het buitenland, van 4300 naar 4500 miljard dollar is gestegen. Dezen zouden tussen 2012 en 2016 nog eens met 8% stijgen.

Het grootste nadeel van deze kapitaalvluchten uit opkomende landen is dat ze deelnemen aan de groei van de wereldmarkt, maar niet aan die van hun herkomstland waar de kloof tussen arm en rijk elke dag dieper wordt.

Volgens het laatste rapport van Global Financial Integrity (GFI), hebben 25 miljard dollar in de laatste jaren Marokko verlaten. Belastingontduiking is verantwoordelijk voor 60-65% van dit kapitaalvlucht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team