Zoeken

Marokkaanse Fatiha Mejjati bedreigt Obama op 11/09

12 september 2013 - 16:00 - Marokko

©

Fatiha Mejjati, bijgenaamd de "Black Widow van al-Qaeda", heeft op 11 september een bedreigend gedicht geschreven voor de Amerikaanse president Barack Obama.

De salafistische vrouw beveelt aan Obama zich te bekeren tot de Islam om zijn leven te reden. Als hij dat niet doet, zal ze met een machtig leger Amerika binnenvallen.

’Oum Adam’ zegt ook in haar gedicht dat ze het Al Asr gebed zal uitvoeren op de plaats van de aanslagen van 11 september.

Fatiha Hassani - haar meisjesnaam - was 30 toen ze in 1991 met Karim Mejjati trouwde. Haar 24-jarige man, afkomstig uit de Marokkaanse bourgeoisie, werd toen beschreven als een "coole gast".

Het koppel woont korte tijd in Frankrijk, waarna ze naar Marokko vertrokken. In 2001 besloten ze in de door de Taliban bezette Afghanistan te gaan wonen.

Na 11 september 2001 en het begin van de Amerikaanse strijd tegen Al Qaeda, vluchtte Fatiha naar Pakistan met haar twee zonen. Karim bleef in Kandahar om tegen de Amerikaanse troepen te vechten.

In 2003 wordt Fatiha in Saoedi-Arabië gearresteerd en met één van haar zonen uitgeleverd aan Marokko. Na enkele maanden detentie in Temara wordt ze weer vrijgelaten.

Op 4 april 2005 hoort ze op de televisie dat haar man door de Saoedische politie was gedood. Karim Mejjati werd ervan verdacht de Marokkaanse Islamitische Strijdersgroep te hebben opgericht.

De man werd bovendien door verschillende landen gezocht voor de bomaanslagen van 2003 in Casablanca en Riad, en die van 2004 in Madrid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team