Zoeken

Zelfverbranding Fatiha: verantwoordelijken Kenitra opgepakt

21 april 2016 - 16:00 - Marokko

©

Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft slechts enkele dagen na de zelfverbranding van Fatiha in Kenitra de eerste sancties aangekondigd.

Volgens Al Massae heeft het ministerie een commissie naar Kenitra gestuurd om de zaak te onderzoeken en de nodige maatregelen te treffen.

Nu blijkt volgens de krant dat meerdere leden van de veiligheidsdiensten reeds werden gearresteerd en in hechtenis genomen omdat ze Fatiha niet hielpen toen ze in brand stond.

De hoofdverdachte in deze zaak, de Kaïd die Fatiha zou hebben mishandeld en haar goederen hebben afgepakt, werd bij de rechtbank gezien. Het parket heeft een onderzoek naar hem bevolen.

Fatiha verkocht pannenkoeken op de markt. Ze kreeg afgelopen donderdag ruzie met de Kaïd nadat die haar goederen in beslag had genomen. De overheidsagent trok haar hoofddoek af en sloeg haar herhaaldelijk in het gezicht. Fatiha stak zichzelf uit wanhoop in brand. Ze werd volgens haar dochter naar het ziekenhuis van Kenitra gebracht waar ze 24 uur zonder zorgen werd gelaten alvorens naar Casablanca te worden gestuurd. Daar overleed ze aan haar verwondingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team