Zoeken

Marokkaanse topatleet geschorst voor dopinggebruik

17 oktober 2019 - 13:00 - Sport

©

Halve marathon wereldrecordhouder Mustapha El Aziz zal vier jaar lang geen marathons mogen lopen. De Marokkaanse atleet werd geschorst wegens dopinggebruik.

Volgens de Athletics Integrity Unit (AIU), orgaan van de IAAF belast met de strijd tegen doping in de atletieksport, werd Mustapha El Aziz twee keer positief gecontroleerd op het gebruik van EPO.

El Aziz werd een eerste keer positief gecontroleerd in Karlova in Kroatië op 7 juni en een tweede keer een week later in het Franse Langueux. In Kroatië eindigde de atleet eerste en in Frankrijk tweede.

Beide controles toonden aan dat de marathonloper resten van EPO in het bloed had. De 33-jarige atleet ontkende de feiten na de eerste controle en reageerde vervolgens niet meer op de brieven van de AIU.

Mustapha El Aziz is sinds 2016 wereldrecordhouder van de halve marathon met een tijd van 59:29 in Valencia. Drie jaar eerder had hij zijn eigen record in Seoel verbroken. Hij liep toen een marathon uit in 2:07.55. Hij was tevens vice kampioen van Afrika op de 10.000 meter in 2014.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team