Zoeken

Marokkaanse arts geeft gratis kliniek voor vluchtelingen op

15 februari 2016 - 13:45 - Gemeenschap

©

Zouhair Lahna heeft zijn project om een gratis kliniek voor migranten in Casablanca te openen opgegeven. De Marokkaanse arts was al weken in strijd met het ministerie van Gezondheid.

In een bericht op Facebook betreurt dokter Lahna de stugge houding van het ministerie. "Het is duidelijk dat men niet kan meewerken aan de sociale vrede in een land beheerd door mensen die dat niet wensen.", schrijft dokter Lahna. Hij verwijst daarmee naar de verantwoordelijken van het ministerie van Gezondheid en sommige van zijn collega’s die bang zijn voor de concurrentie

"Tussen de inquisiteurs, degenen die van de ellende van armen profiteren en de toeschouwers kan men niet erg ver gaan. De aanmoedigende en wachtende massa heeft geen besluitrecht noch de capaciteit om zich te mobiliseren."

Zouhair Lahna geeft de strijd voor de armsten echter niet op. Hij zal in het buitenland zijn werk verder zetten daar hij dat in Marokko niet kan vanwege "een tekort aan middelen en toestemmingen".

De kliniek was in januari geopend dankzij donaties van particulieren en verenigingen. Kort na de opening had dokter Lahna het bezoek gekregen van verantwoordelijken van het ministerie van Gezondheid van wie hij vernam dat hij de nodige vergunningen niet had om in Marokko te werken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team