Zoeken

Gratis ziekenhuis voor vluchtelingen terug open in Casablanca

16 juni 2016 - 22:40 - Gemeenschap

©

Zouhair Lahna heeft het klaar gekregen. Zijn gratis kliniek voor vluchtelingen in Casablanca is terug openen. De arts probeerde al maanden toestemming te krijgen van de autoriteiten om in Marokko te mogen werken.

De bekende dokter onderhandelde sinds januari met het ministerie van Gezondheid. De afdeling had het ziekenhuis slechts enkele dagen na de opening laten sluiten vanwege missende vergunningen, waardoor de arts niet in Marokko mocht werken. Volgens dokter Lahna wilde het ministerie problemen vermijden met betalende klinieken in Casablanca die hem als een concurrent beschouwen.

Dokter Lahna kreeg een maand geleden uiteindelijk toestemming van het college van Artsen om in Marokko te werken. Die toestemming kwam echter net toen hij naar Syrië moest vertrekken. Hij besloot dus het nieuws even voor zich te houden.

Zouhair Lahna, verloskundige chirurg, is bekend voor zijn vele humanitaire missies in Palestina en Syrië. Hij opende het Injab-centrum in de Farah Assalam wijk waar veel vluchtelingen leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team