Zoeken

Marokkaanse arganboom te sterk voor Israëlische concurrentie

18 augustus 2020 - 16:10 - Marokko

©

De arganboom die voornamelijk in de regio van Agadir groeit, is een Marokkaans rijkdom dat te sterk is voor de concurrentie uit Israël.

Morocco Jewish Times heeft een artikel gewijd waarin de voordelen worden benadrukt van de Marokkaanse arganboom, gebruikt voor voedsel en cosmetica.

Amazigh-vrouwen gebruiken arganolie al eeuwenlang om gerechten te bereiden of als schoonheidsproduct, schrijft het medium. Deze olie heeft ook geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt gebruikt bij de behandeling van huiduitslag en andere huidinfecties.

"Als de natuur rijkdommen als aardolie en fosfaat aan bepaalde landen heeft gegeven, dan heeft ze de arganboom aan Marokko geschonken.", schrijft MJT. In Israël worden Marokkaanse arganbomen in de regio’s van Negev en Araba gekweekt.

De productie van arganolie is er tien keer hoger dan die van Marokko. Israël is daarmee de eerste concurrent van het koninkrijk. Maar Marokko slaagde erin van zijn olie een kwaliteitsmerk te maken in tegenstelling tot Israël. Frankrijk alleen al importeert 78% van de Marokkaanse productie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team