Zoeken

Marokkaanse amandelringen

Marokkaanse amandelringen
Ingrediënten

Vulling

 500 g amandelen
 350 g fijne suiker
 1/4 theelepel kaneelpoeder
 3 theelepels boter
 Een snufje Arabische gom
 4 theelepels oranjebloesemwater

Deeg

 200 g slagroom
 1 theelepel fijne suiker
 Een snufje zout
 250 g bloem

Decoratie:
 Eiwit
 50 g fijngemalen amandelen

Vulling

Kook de amandelen een tiental minuten in kokend water, pel ze en droog ze. Maal ze samen met de suiker tot poeder. Doe het mengsel in een grote kom en voeg het kaneel, de boter, de Arabische gom en het oranjebloesemwater toe. Vorm lange fijne staven met de vulling.

Deeg

Doe in een grote kom de slagroom, suiker en zout. Meng goed en voeg geleidelijk aan de bloem. Blijven mengen tot een glad deeg en laat 30 minuten rusten op een koele plek.

Rol het deeg uit. Leg er een staaf vulling op en rol het deeg erom heen, duw lichtjes met de vingers op de rand om het deeg te sluiten en snijd van de rest van het deeg af. Doe dit met alle vulling-staven.

Snijd de staven in kortere staafjes van 7-8 cm en vorm met elk staafje een ring. Duw daarvoor de uiteinden zachtjes samen om de ring te sluiten.

Dompel de bovenkant van elke ring in een beetje eiwit en nadien in de fijngemalen amandelen.

Leg de amandelringen op een ingevette ovenplaat. Laat 15 minuten bakken op 180 graden. Serveer koud.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 65 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team