Zoeken

Marokkaanse advocaat krijgt kogelbrief in België

29 november 2015 - 21:00 - Wereld

©

Abderrahim Lahlali heeft eerder deze week een brief met een kogel ontvangen op zijn kantoor in Gent. De Belgisch-Marokkaanse advocaat verdedigde meerdere teruggekeerde Syriëgangers en leden van Sharia4Belgium.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Lahlali aangifte gedaan en vraagt zijn werk niet te verwarren met zijn klanten. "De kogel zat in een enveloppe die afgestempeld was in Antwerpen. Ik heb de brief niet geopend, om geen sporen te vernietigen, maar rechtstreeks aan de politie gegeven.", aldus Lahlali aan de krant.

"Ik diende bij de politie van Gent klacht in wegens bedreiging met een aanslag op mijn persoon. Ik heb ook gevraagd om bescherming, zowel in Gent, waar mijn kantoor is, als in Ronse, waar ik woon."

De kogelbrief heeft waarschijnlijk te maken met Lahlali’s recente deelname aan Het Grote Terreurdebat op VTM. "Het kan geen toeval zijn dat ik de kogelbrief ontving na afloop van dat debat. De Wever zei dat hij het moeilijk had met ‘bepaalde advocaten’ die Syriëstrijders bijstaan, die zich beroepen op hun burgerrechten, terwijl ze zelf de democratische rechtsstaat verwerpen. Ook andere associaties tussen mijn persoon, mijn werk als advocaat of als politicus en mijn cliënten hoor ik vaak. Telkens weer word ik als advocaat doelbewust in verband gebracht met de daden van mijn cliënten. Dat is vreemd, want bij andere advocaten, die bijvoorbeeld ook Syriëstrijders verdedigen, heb je dit soort insinuaties niet. Maar zij hebben niet dezelfde migratieachtergrond als ik, veronderstel ik dan. In elk geval zijn deze insinuaties zeer gevaarlijk, want ze schenden het recht op verdediging en dus de principes van de democratische rechtsstaat."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team