Zoeken

Marokkaanse activist vergelijkt Imazighen met Amerikaanse Indianen

25 mei 2014 - 15:48 - Cultuur

©

Mohamed Nechnache, voorzitter van de Marokkaanse mensenrechtenorganisatie OMDH, heeft onlangs de Amazigh-bevolking van Marokko vergeleken met Amerikaanse Indianen.

De Marokkaanse activist maakte volgens Akhbar Al Yaoum deze uitspraken afgelopen donderdag op een meeting met Amerikaanse studenten. Hij antwoordde op een vraag over de rechten van Imazighen in Marokko

Nechnache legde hen uit dat de Arabieren Marokko eeuwen geleden hadden veroverd, maar de lokale bevolking - de Imazighen - niet hadden uitgeroeid. Daarom is het merendeel van de bevolking volgens hem ook Amazigh. Tijdens de verovering van Amerika daarentegen werd de lokale bevolking - de Indianen - massaal vermoord.

Het bezoek van de Amerikaanse studenten aan Marokko is onderdeel van een opleidingsprogramma van het instituut Amideast.

In Marokko bezochten de jongeren diverse steden, waar ze lokale verenigingen ontmoetten om meer te leren over de ontwikkeling van de mensenrechten in Marokko, de situatie in de gevangenissen, gelijke kansen en de rol van het maatschappelijk middenveld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team