Zoeken

Marokkaans-Nederlandse hackers kraken Apple iCloud

23 mei 2014 - 23:28 - Marokko

©

Marokkaans-Nederlandse hackers zijn erin geslaagd iCloud, Apples online opslagdienst, te kraken. Het groepje hackers werkt onder de naam doulCi. iCloud wordt door meer dan 400 miljoen mensen wereldwijd gebruikt en werd nog nooit eerder gehackt.

Volgens de hackers AquaXetine en Merruktechnolog uit Nederland en Casablanca, werden ruim 30.000 gestolen iPhones in de afgelopen dagen ontgrendeld. Gestolen iPhones worden gekocht aan 50 à 150 dollar en worden ontgrendeld doorverkocht aan 450 tot 700 dollar.

Mark Lomane, beveiligingsexpert van het Nederlands bedrijf Surfright, legt uit dat de hackers gebruik maakten van een nepcomputer die ze tussen het toestel van de gebruiker en de servers van iCloud plaatsen om de beveiliging te omzeilen. Lomane denkt dat doulCi nog veel meer in petto heeft.

Het kostte AquaXetine en Merruktechnolog 5 maanden om iCloud te kraken. De jongens zeggen dat ze het niet voor het geld deden, maar enkel om aan te tonen dat Apple niet zo veilig is als het bedrijf beweert. De twee verwittigden Apple zelfs eind maart over de fout, maar de computergigant reageerde niet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team