Zoeken

Marokkaans-Algerijnse internetoorlog

12 november 2011 - 17:00 - Gemeenschap

©

Marokkaanse hackers hebben zondag de site van het directoraat-generaal van de grote bedrijven binnen de Algerijnse Algemene Directie Belastingen (DGI) gehackt. Sindsdien is de site niet meer beschikbaar. De hackers, die zich voordoen als Marokkaanse nationalisten, beweren "de soevereiniteit van Marokko over de Sahara" te verdedigen

De Algerijnse krant El Khabar zei dat als gevolg van de aanval , die samenvalt met de toespraak van zondag door koning Mohammed VI gegeven, ter gelegenheid van de 36e verjaardag van de Groene Mars, de fiscus zijn website heeft moeten uitschakelen.

De Marokkaanse hackers hebben het volgende bericht op de site van de DGI achtergelaten: "De Marokkaanse afschrikkingsstrijders verdedigen de hoogste belangen van het koninkrijk" en beschouwen deze piraterij als zelfverdediging.

Volgens hackers, geciteerd door het electronische dagblad TSA, werden op hun beurt 174 Marokkaanse sites gehackt door Algerijnen. De betrokken sites, voornamelijk eigendom van particuliere bedrijven, zijn weer bijna allemaal online.

In november 2010 had de oorlog van Marokkaanse en Algerijnse hackers gewoed op het internet. De site van de ambassade van Algerije in Washington had trouwens ook prijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team