Zoeken

Marokkaans diplomaten-koppel vervolgd voor mensenhandel in VS

15 maart 2014 - 23:21 - Wereld

©

Abdelkader Amal, voormalige Marokkaanse diplomaat, en zijn vrouw Hnia, zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd voor mensenhandel. Een klacht werd tegen hen ingediend door hun voormalig Marokkaans dienstmeisje Fouzia Haddag.

Volgens ABC7 hield het koppel de jonge vrouw drie jaar lang in hun huis in Alexandria opgesloten. Ze vluchtte een tiental dagen geleden met de hulp van een buur. Geschokte buren bevestigden aan ABC7 dat ze Fouzia nooit hadden gezien.

Volgens de klacht moest Fouzia soms tot 60 uur per week werken, had ze geen recht op vakantie, en werd ze herhaaldelijk mishandeld en seksueel misbruikt door Abdelkader Amal.

De jonge vrouw werkte in Marokko al voor het koppel. Na twee jaar vroegen haar werkgevers of ze mee wilde naar Amerika. Daar zou ze 400 dollar per week verdienen. Na drie jaar had ze echter maar 9000 dollar gekregen, dus ongeveer 57 dollar per week.

Miriam Amal, de dochter van het koppel, stelt echter dat Fouzia Haddag liegt om een verblijfsvergunning te krijgen. Volgens haar behandelden haar ouders Fouzia als een familielid.

Nadat haar driejarig visum verlopen was, zou het koppel haar hebben gevraagd om terug naar Marokko te keren om een nieuw visum aan te vragen. Maar Fouzia weigerde dit en zocht wanhopig naar een manier om in de Verenigde Staten te blijven, met inbegrip van een schijnhuwelijk.

Worden Abdelkader Amal en zijn vrouw schuldig bevonden aan mensenhandel, dan wacht hen mogelijk een maximumstraf van 10 jaar cel en een boete van 250.000 dollar. Beiden werden een week geleden in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team