Zoeken

Marokkaan komt om bij woningbrand in Spanje

15 december 2021 - 21:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man is zaterdag omgekomen bij een brand in zijn woning in de gemeente As Neves in de Spaanse provincie Pontevedra. Zijn vrouw en twee kinderen werden met brandwonden naar het ziekenhuis afgevoerd.

De hulpdiensten kregen zaterdag een oproep over een woningbrand. Vier patrouilles van de Guardia civil werden ter plaatse gestuurd. De agenten probeerden tevergeefs om de vader, die vastzat in de woning, te bevrijden. Toen dat lukte was het al te laat, pogingen van reddingswerkers om hem te reanimeren mochten niet baten.

Lees ook: Baby en peuter komen om bij brand in Tanger (video)

La Voz de Galicia bericht dat de vrouw en twee kinderen van het slachtoffer wel op tijd uit de woning werden gehaald. Ze werden met brandwonden naar een ziekenhuis in Vigo gebracht.

Een van de agenten van de Guardia civil die meehielpen bij de reddingsactie, moest ook naar het ziekenhuis worden afgevoerd na teveel rook te hebben ingeademd.

Lees ook: Marokkaan sterft in cel na brand in Spaanse gevangenis

Het Marokkaans gezin woonde nog maar een jaar in As Neves. Ze hadden snel hun plaats gevonden in de gemeenschap en de kinderen gingen er naar school volgens de burgemeester van de kleine stad, Xosé Manuel Rodríguez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team