Zoeken

Marokkaan wint Triathlon European Cup in Turkije

21 april 2022 - 15:00 - Sport

©

De Marokkaanse atleet Jawad Abdelmoula heeft zondag de gouden medaille gewonnen op de 2022 Triathlon European Cup in Yenisehir, Turkije.

Abdelmoula kon zegevieren in zijn favoriete discipline, hardlopen. Hij eindigde de multisportwedstrijd in 51:10 minuten bij de elite-mannen, twee seconden voor Casongor Lehmann uit Hongarije en vier seconden voor Henry Graf uit Duitsland.

Lees ook: Marokkaan Badr Siouane wint Arabisch triatlonkampioenschap

"Als je naar zijn loopstijl keek, was het duidelijk dat Abdelmoula de minste moeite had en uitkeek naar een mooie eindsprint. En dat is precies wat er gebeurde toen Abdelmoula er op een paar honderd meter van de finish vandoor ging," schrijft het tijdschrift Triathlon Today.

Lees ook: Het indrukwekkende traject van de Marokkaanse atleet Abdelaziz Merzougui

Jawad Abdelmoula, die volgens de Wereldtriatlonorganisatie momenteel de 78e plaats op de wereldranglijst en de tweede plaats in Afrika bekleedt, won de gouden medaille op de Azië Triatlon Cup in Qatar, een week nadat hij de Afrika Triatlon Cup in Dakhla had gewonnen. In oktober had de atleet ook de gouden medaille gewonnen op de "World Cap" triatlon in Tongyeong, Zuid-Korea.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team