Zoeken

Marokkaan Soufiane Merzak wereldkampioen full-contact

3 december 2019 - 18:10 - Sport

©

Soufiane Merzak heeft eind vorige week in Antalya goud gewonnen op het wereldkampioenschap low kick en full-contact. De Marokkaan won de titel na de Russische Seliansky Nikita te hebben verslaan in de klasse -75 kilo.

Het kampioenschap liep dit jaar van 23 november tot 1 december in Turkije. Merzak won in de eerste ronde zijn gevecht tegen de Turkmenistaanse Kosmirat Gumanyazov. In de achtste finale versloeg hij de Sloveense Pavol en in de kwartfinale de Noorse Casanol Khatum. In de halve finale won hij van de Oekraïense Vorulov Pehor.

Merzak was niet de enige die de kleuren van Marokko op het kampioenschap verdedigde. Zijn landgenoot Ayoub Khia won brons in dezelfde sport in de klasse -57 kilo door de Iraanse Zarin Omid in de eerste ronde en de Turkse Emre Karatsa in de achtste finale te verslaan. Khia verloor in de kwartfinale van Amanbekov Avazbek uit Kirghizistan.

Het Marokkaans team op de WAKO Senior World Championships werd gevormd door Oumaima Blourate (-48 kg), Chaimae Belkasmi (-56 kg), Ayoub Khia (-57 kg), Anass Hibaoui (-60 kg), Hamza Rachid (-63,5 kg) en Soufiane Merzak (-75 kg).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team