Zoeken

Marokkaan roept landgenoten op tot moord vanuit Duitsland

14 maart 2021 - 15:40 - Wereld

©

Mohamed Hajib, een voormalige gedetineerde in Marokko voor terrorisme die nu in Duitsland woont, heeft zijn landgenoten in een video op YouTube opgeroepen tot het plegen van moorden.

De Duitse Marokkaan, die eerder al in opspraak kwam vanwege zijn takfirisme-activiteiten, heeft "Marokkanen die zelfmoord willen plegen" opgeroepen om "een ​​bloedbad te veroorzaken in plaats van onnodig hun leven te beëindigen".

Het filmpje van de voormalige terreurverdachte zorgt voor veel reacties. Bouchta Charef, zijn voormalige celgenoot, reageerde ook door te vertellen hoe Mohamed Hajib op zijn eigen lichaam valse blauwe plekken tekende om daarna te vertellen dat hij het slachtoffer was van foltering. Hij vertelde ook dat Hajib nauwe banden heeft met Al Qaeda en noemde hem "een laffe terrorist".

Mohamed Fizazi, omstreden sjeik die ook tot een gevangenisstraf was veroordeeld voor terrorisme, reageerde eveneens op de moordoproep. "Je hebt opgeroepen tot moord en chaos, dat heeft niets te maken met de Islam. Dus ik weet waar je het over hebt en ik ken de woorden die je gebruikt perfect.", aldus Fizazi op sociale media. Volgens Fizazi is Hajib "een gek, een terrorist".

De Duitse autoriteiten hebben nog niet officieel op de zaak gereageerd.

Bladna.nl